Opinie

95,1 %

Jestem na TAK

Bardzo dziękujemy za wszystkie opinie - zarówno pozytywne, jak i te z konstruktywną krytyką. Te pierwsze dają nam ciągłą motywację do dalszej pracy, a te drugie podpowiadają, jak możemy ulepszać naszą platformę i oferowane w niej kursy, tak aby były jeszcze bardziej przyjazne do nauki.

Dziękujemy i pozdrawiamy!
Zespół 6ka.pl

Dla mnie perfekcyjnie opracowane pod względem metodycznym lekcje.

krzysztof, lat 47

myślenice, bylycomand...@interia.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2021-02-27
Host/IP:
*.myslenice.net.pl
Ten kurs ma zdecydowanie najlepsze lekcje, jakie widziałam.
Widać, że nauczycielka ma prawdziwe zamiłowanie do tego pięknego języka, dlatego też do nauki podchodzi się z czystą przyjemnością!
Tak wyglądają dobre lekcje języka! :)

Karolina, lat 15

Skierniewice, juliatrzeszkowska...@gmail.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2020-11-21
Host/IP:
*.centertel.pl
Jeszcze niedawno byłem zdania, że nauka francuskiego to sprawa ostatniego i najniższego rzędu. Oczywiście opinię diametralnie zmieniłem, kiedy niedawno "znalazłem" w Internecie ten oto program.
Proszę Państwa - dziwię się tylko, że w jego nazwie znajduje się zwrot "na Szóstkę", a powinno być "na Dziesiątkę". To trochę tak przewrotnie z mojej strony, bo naprawdę aż człowiekowi chce się uczyć. Szkoda tylko, że mam tak dużo lat na karku - bo, gdyby nie to - to jeszcze "pokosztowałbym" nauki jęz. japońskiego.
Szczere ukłony dla całego Zespołu.

Zbigniew, lat 79

Koszalin, zbig...@gmail.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2019-03-13
Host/IP:
*.centertel.pl
Korzystam z kursu j.francuskiego, jest po prostu świetny. Opracowany w bardzo przystępny, prosty sposób. Polecam.

Iwona , lat 45

Mińsk maz, ika1973-...@tlen.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2018-05-13
Host/IP:
*.neoplus.adsl.tpnet.pl
Super kurs! Jestem bardzo zadowolona. Wszystko przedstawione jest w prosty sposób, chronologicznie. Polecam wszystkim. Zdecydowanie lepszy niż niektóre kursy w szkołach językowych na poziomie początkującym.

Agnieszka, lat 36

Kamionki, agnieszka....@gmail.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2017-04-06
Host/IP:
*.icpnet.pl
Bardzo dobry kurs, wszystko wyjaśnione dokładnie i w przystępny sposób dla kogoś, kto dopiero zaczyna się uczyć języka. Naprawdę polecam!! Zamiast wywalać nie wiadomo ile za szkoły językowe z tym kursem spokojnie samemu można się nauczyć w domu. Mieszkam we Francji i tak właśnie robię!!

Kastor, lat 17

baba-muz...@wp.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2016-12-22
Host/IP:
*.fbx.proxad.net
Bardzo przystępnie, przyjemnie, z taka nauczycielką pewnie dawno umiałabym ten język. To się czuje, ze robi Pani to z zamiłowania, pozdrawiam.

Małgosia, lat 49

Zabrze, malgorzata196...@onet.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2016-11-22
Host/IP:
*.dynamic.gprs.plus.pl
Witam Panią Małgosię i wszystkich wytrwałych kursantów!
Naukę tego pięknego języka rozpoczęłam z Państwem cztery lata temu. Radzilam sobie zupelnie nieżle ale nie dobrnęłam do końca, gdyż z racji koniecznych okoliczności przerzucilam się na naukę języka niemieckiego.W ciągu stosunkowo krótkiego czasu udało mi się go opanować w stopniu pozwalającym na w miarę swobodne porozumiewanie się.W nauce niezbedny i niezwykle pomocny okazał się Wasz kurs. Dziś zbieram się już za trzecią część języka francuskiego i ubolewam, że nie ma czwartej.
Myślę,że Państwa kursy są najlepszą z możliwych metod nauki języków obcych i jestem ogromnie wdzięczna za jej opracowanie.
Pozdrawiam Panią Malgosię i wszystkich wytrwałych
Viola

Violetta, lat 60

Poznań, volna19...@gmail.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2016-11-06
Host/IP:
*.centertel.pl
Witam Panią Małgosię oraz wszystkich uczestników kursu!
Rozpoczęłam naukę 4 lata temu i przerobiłam dokładnie wszystkie części.Nigdy wczesniej nie miałam kontaktu z językiem francuskim.
W międzyczasie zrobiłam cały kurs z niemieckiego-też na tej samej stronie i od zera..
Dziś już rozmawiam po niemiecku i wróciłam do powtórek z francuskiego.
Moim zdaniem kurs jest opracowany wspaniale,lecz oczywiście wymaga systematyczności i częstych powtórek.Zamierzam po raz kolejny przerobić całość i wziąć się za włoski.
Angielski i rosyjski znam dość dobrze.
Tak więc w starszym wieku będę mogła porozumiewać się kilkoma językami.
Dziękuję za taką możliwość i gratuluję pomysłu.Pozdrawiam.Viola

Violetta, lat 60

Poznań, volna19...@gmail.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2016-08-25
Host/IP:
*.centertel.pl
Kurs jest fantastyczny. Dla początkujących nie ma lepszego. Nie warto wydawać pieniędzy na lektora czy lekcje w szkole językowej, jeżeli zaczynacie dopiero swoją przygodę z językiem francuskim. Lepiej skorzystać z proponowanego kursu internetowego. Potem, po przerobieniu kursu polecam prywatne lekcje z lektorem, na przykład przez skype, tak jak ja zrobiłem. Bardzo trudno nauczyć się języka francuskiego samemu, mi się nie udało, straciłem tylko mnóstwo czasu. Szkoda, że nie ma kolejnych podobnych lekcji dla osób bardziej zaawansowanych. Jeszcze raz powtórzę, kurs jest fantastyczny. Mi bardzo się spodobały nagrania z wymową, z pięknym głosem lektorki.

Przemysław, lat 31

Ciechanów, petit_Dant...@yahoo.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2016-07-18
Host/IP:
*.neoplus.adsl.tpnet.pl
Przerobiłam już 8 lekcji i 19 zestawów słownictwa z 1 części kursu francuskiego, mogę więc chyba przedstawić już moją opinię. Kurs bardzo mi się podoba. Pani Małgosia tłumaczy gramatykę bardzo klarownie i szczegółowo. Po przerobieniu zestawów słownictwa i ćwiczeń po każdej lekcji i wymowa, i pisownia pozostają w głowie. Przydają się też Ściągi i Listy słówek do szybkich powtórzeń. Co do zapisu fonetycznego, o którym wspominali inni użytkownicy, jestem za. Teraz sama szukam zapisu fonetycznego w słownikach. Z pewnością wielu uczących ma potrzebę zapisania sobie wymowy, a jeśli się to robi "po swojemu", to najczęściej niepoprawnie. Żeby kurs nie stracił na klarowności, można by umieścić zapis fonetyczny tylko w Ściądze i Liście słów. Podczas przerabiania lekcji i tak słucha się pani Małgosi.

Teraz kilka uwag. Trochę kłopotliwe są niekonsekwentne tłumaczenia na polski np. przy podawaniu dat zazwyczaj jest wersja: "Jest 8 stycznia 2008.", natomiast pojawiają się też wersje: "Mamy dziś 27 maja 2007 roku." i "Mamy 4 kwietnia 2007." W podawaniu godzin też raz występuje słowo "godzina", a raz nie.
Co jednak naprawdę sprawia mi trudność i uważam, że powinno być poprawione, to brak wskazówek przy jednakowo brzmiących wyrażeniach lub zdaniach np." il parle, elle parle" niczym nie różni się w wymowie od "ils parlent, elles parlent" i naprawdę nie wiadomo, o którą formę chodzi, kiedy robi się ćwiczenia w trybie tłumaczenia ze słuchu lub dyktanda. Ten sam kłopot jest z "mon ami" i "mon amie", "mes amis" i "mes amies", "Je suis né..." i "Je suis née..." oraz z "il/elle s'appelle" i "ils/elles s'appellent". Wskazówka, o jaką liczbę lub o jaki rodzaj chodzi rozwiązałaby problem.

Pozdrawiam Panią Małgosię i dziękuję za świetny kurs.

Elżbieta, lat 47

Augsburg / Łódź, e.idzikows...@gmail.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2015-05-30
Host/IP:
*.dyn.telefonica.de
Wiele różnych kursów używałam, ale żeby być pewną, zawsze wracałam do "francuski na 6". Jest tu pisownia,ćwiczenia, a przede wszystkim wymowa, co jest kluczowa sprawą w tym języku.
Pozdrawiam Joana

joanna, lat 48

gdynia, jszla...@vp.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2015-04-14
Host/IP:
*.175.238.213.maxnet.net.pl
Kurs ogólnie dobrze zrobiony, ewentualnie dodałabym odpowiedzi do reszty pytań i zdań bo nie wszystko wydaje się proste i logiczne osobom, które dopiero rozpoczynają przygodę z francuskim. Czasem zdarzają się błędy typu: do rozwiązania zadań potrzebne są słówka, których wcześniej nie było w lekcji lub nie było tylko ich wymowy. Trochę trzeba wtedy poszukać w innych źródłach. No i jeśli chodzi o lekcję z ubraniami - odbiega ona momentami od słownika i bez pomocy z zewnątrz ciężko by mi było zweryfikować co jest poprawne a co nie. Ogólnie lubię ten kurs, nie zniechęcił mnie jeszcze do nauki, wręcz przeciwnie, a jeśli czasem muszę poszukać sobie coś sama to bywa, że wychodzi mi to na dobre bo można pewne rzeczy utrwalić sobie w ten sposób z większa efektywnością ;)

Olga, lat 21

Busko-Zdrój, olgasierpi...@gmail.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2015-04-01
Host/IP:
*.59.104.55
Jestem dopiero na 4 lekcji, ale już na 1 wiedziałam, że jest to idealny kurs. W szkole języka w życiu się nie nauczę - po ośmiu latach uczenia się angielskiego i niemieckiego, nie umiem chyba nic. Najśmieszniejsze, że wydaje mi się, jakbym dużo lepiej mówiła po francusku, którego uczę się nieco ponad miesiąc. Kurs jest na najwyższym poziomie, warto wydać na niego pieniądze. Wszystko wytłumaczone, uporządkowane, ale lekcje nie są nudne ani sztywne. Kurs jest po prostu perfekcyjny!

Monika, lat 15

Częstochowa, moniale...@wp.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2015-01-10
Host/IP:
*.gre.pl
Witam! Po trzech latach powtarzam to, co napisalam kiedys: wspanialy kurs !

Anna, lat 45

emi19...@o2.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2015-01-03
Host/IP:
*.w90-36.abo.wanadoo.fr
Podoba mi się swoista łopatologiczna wykładnia tego kursu, fakt, że mogę przerabiać wszystko w swoim tempie. Jakoś nigdy nie mogłam nadążyć na szkolnych lekcjach różnych języków. Uczyłam się tu także hiszpańskiego, ale chwilowo pilnie potrzebuję języka francuskiego, z racji wyjazdu na misję do francusko-języcznej części Kamerunu, gdzie będę pracowała z dziećmi, więc język pilnie potrzebny. Dziękuję za ten kurs, który, mam nadzieję przyczyni się do mojej efektywniejszej tam pracy . Polecam ten portal każdemu kto chce się uczyć któregoś z języków tu dostępnych!

Sylwia, lat 26

Poznań, klara2...@wp.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2014-09-15
Host/IP:
*.optronet.pl
Jestem anglistką, sama uczę i wiem jakie to niełatwe wprowadzać kogoś w meandry języka obcego. I jak ważne są jasne, przejrzyste materiały, w których uczeń się nie pogubi, ale stopniowo przyswoi i utrwali wiedzę "krok po kroku". Tym bardziej jestem pełna uznania dla Autorki kursu, znakomicie przygotowany i godny polecenia.

Ania, lat 42

capricor...@wp.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2014-08-04
Host/IP:
*.dynamic.chello.pl
Kiedyś szukałem stron do nauki języków obcych w internecie. Większość odrzucała mnie wysoką ceną lub skończonym czasie użytkowania.
Przypadek sprawił, że trafiłem na 6ka.pl
i w mojej opinii jest to najlepsza strona do nauki języków obcych on-line ;)
Lekcje nie są długie, a zawierają wszelkie najważniejsze informacje w przyjemnej formie.
Polecam wszystkim niezdecydowanym i tym którzy planują doszkolić się w znanych językach lub po prostu chcą spróbować czegoś nowego :)

Norbert, lat 18

Poznań, firelor...@gmail.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2014-07-19
Host/IP:
*.ssp.dialog.net.pl
Kursy francuskiego Pani Małgosi są genialne.
Przejrzystość i logika po prostu na 6-tkę.
Nauka języków zawsze była dla mnie jak praca Syzyfa, kamień pod górę ,
który ciągle spadał. Mimo, że uczę się francuskiego u rodowitej Francuski,
cały czas posiłkuję się kursem.
Polecam wszystkim, którzy pragną poznać ten język.
Dla mnie jest on ...muzyką.

Agnieszka, lat 44

Les Merles, Auvergne, Francja, agne...@interia.pl

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2014-06-26
Host/IP:
*.208.27.93.rev.sfr.net
Bardzo podoba mi sie ten kurs. Bo dzieki niemu nauczylam sie poprawnej wymowy poszczegolnych slowek, z ktorymi wczesniej mialam problem. Teraz wiem ze jezyk francuski nie jest wcale taki trudny do nauczenia :) :)

Monika, lat 28

Paryz, monikalove19...@yahoo.com

Kurs:
Francuski na Szóstkę
Rodzaj opinii:
Jestem na TAK
Data:
2014-03-07
Host/IP:
*.250.185.235